6 μυστικά από επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές για το τέλειο βάψιμο!

23/12/2022
GARAFAS GR

Asset 10

Μην βάφετε όταν βρέχει ή όταν έχει υψηλή υγρασία

Η σωστή θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι από 5℃ έως 35℃  έτσι ώστε το χρώμα να απλωθεί και να απορροφηθεί ομοιόμορφα στο τοίχο σας.

Asset 11

Επιλογή υλικών

Πριν αγοράσετε όα τα υλικά σας, καταγράψτε τις ανάγκες σας σε μια λίστα. Η επιλογή των κατάλληλων υλικών και εργαλείων θα διευκολύνουν την προσπάθειά σας και θα βοηθήσουν να πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Προετοιμασία του χώρου

Η προετοιμασία του χώρου θα σας διευκολύνει να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφαιρέστε τους πριζοδιακόπτες, μονώστε με χαρτοταινία τα πόμολα, τα κουφώματα και τα σοβατεπί αλλά και οτιδήποτε άλλο δε θέλετε να βάψετε. Σκεπάστε με νάυλον τα έπιπλα και τα φωτιστικά και καλύψτε με χαρτόνι τα πατώματα.

Asset-15@72x.png

Προετοιμασία τοιχών πριν ξεκινήσετε το βάψιμο

Στοκάρετε πιθανές τρύπες από καρφιά ή μικρά σκασίματα. Τρίψτε τα και ασταρώστε τα. Στο τέλος ξεσκονίστε καλά τους τοίχους.

Asset-11@72x.png

Έτοιμοι για βάψιμο

Αραιώστε το χρώμα σας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ξεκινήστε πρώτα από τα κοψίματα στους τοίχους και μετά συνεχίστε με την υπόλοιπη επιφάνεια για να έχετε λείο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μην φορτώνετε υπερβολικά το πινέλο ή το ρολό σας με χρώμα και αφήστε να στεγνώσει τελείως το πρώτο χέρι και μετά εφαρμόστε το δεύτερο.

Asset 12

Για το τελείωμα 

Όσο το δεύτερο χέρι χρώματος είναι ακόμα νωπό, αφαιρέστε τις χαρτοταινίες με προσοχή και διορθώστε τυχόν μιρκοατέλειες που θα υπάρξουν, με ένα μικρό πανάκι.


Πηγή: katools.gr

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική