ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

2102828452

Φυτά που απωθούν Κουνούπια και διάφορα ζωύφια.

16/05/2022
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΡΑΦΑΣ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, η χαλάρωση στη βεράντα γίνεται αγαπημένο τρόπος να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας - πώς όμως μπορούμε να κρατήσουμε μακριά τα κουνούπια;

Εάν έχεις την τάση να περνάς τα καλοκαιρινά βράδια με την παρέα σου στην πίσω αυλή, το να κρατάς μακριά τα ζωύφια και τα κουνούπια είναι πιθανώς κορυφαία προτεραιότητα - και γι'αυτό αξίζει να σκεφτείς να προσθέσεις μερικά φυτά που τα απωθούν. Είτε προτιμήσεις γλάστρες με αρωματική λεβάντα είτε αρχίσεις να φυτεύεις γρασίδι σιτρονέλλας στον κήπο σου, αυτά τα φυτά, εκτός από όμορφα, εξυπηρετούν έναν σκοπό. 

Γρασίδι Citronella Τα κεριά citronella που πιθανότατα τοποθετείς στο μπαλκόνι σου είναι φτιαγμένα με το λάδι που προέρχεται από αυτό το φυτό. Η Citronella είναι μακράν το πιο δημοφιλές φυτό που απωθεί τα κουνούπια. Μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις αποκόμματα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία ή να χρησιμοποιήσεις το ίδιο το φυτό ως κεντρικό στοιχείο.

Πετούνιες Αυτό το πολυετές φυτό είναι μερικές φορές γνωστό ως «φυτοκτόνο της φύσης», επειδή μπορεί να απωθήσει τους σκώληκες της τομάτας, τα σκαθάρια των σπαραγγιών, τα φυλλοβόλα και τα ζωύφια της κολοκύθας. Οι πετούνιες καλλιεργούνται πολύ εύκολα και μπορείς να τις φυτέψεις στο έδαφος ή να τις διατηρήσεις σε γλάστρα. 

Λεβάντα Η λεβάντα έχει μια αρωματική μυρωδιά που αποτρέπει τα κουνούπια. Της αρέσει το ζεστό και ξηρό κλίμα, επομένως είναι τέλεια για το καλοκαίρι. Μπορείς επίσης να εφαρμόσεις λάδι λεβάντας στο δέρμα σου ως φυσικό απωθητικό.

Δενδρολίβανο Το δεντρολίβανο όχι μόνο προσθέτει γεύση στα πιάτα σου, αλλά βοηθά επίσης να κρατήσεις μακριά τα κουνούπια. 

Βασιλικός Ο βασιλικός απωθεί αποτελεσματικά τις μύγες και τα κουνούπια. Θα πρέπει να λαμβάνει έξι έως οκτώ ώρες ήλιο καθημερινά και το χώμα του πρέπει να είναι υγρό και καλά στραγγισμένο. 

Λεμονόχορτο Το λεμονόχορτο σχετίζεται στενά με τη σιτρονέλλα και απωθεί τα κουνούπια, αλλά σε αντίθεση με το τελευταίο, είναι βρώσιμο και χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική της Νοτιοανατολικής Ασίας. Διατήρησε αυτό το φυτό σε ένα ηλιόλουστο μέρος.

Μέντα Η δροσιστική μέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιάτα και κοκτέιλ, αλλά έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: Είναι ένα πολυετές φυτό που διώχνει τα κουνούπια. Η μέντα είναι εύκολο να αναπτυχθεί, αλλά μόλις εγκατασταθεί σε έναν κήπο, μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Φύτεψε την σε μια γλάστρα και μάζευε συχνά τα φύλλα της για να διατηρήσεις το φυτό στα καλύτερά του.