Αγαπητοί πελάτες, σας ενημερώνουμε πως η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή από 15 έως και 27 Αυγούστου.
Οι Παραγγελίες που θα εκτελεστούν από 9/8 έως και 27/8, θα παρουσιάσουν καθυστέρηση Αποστολής.
Η ομάδα μας σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι!!!

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

2102828452

Τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο! Σωστό BBQ;

20/04/2022
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΡΑΦΑΣ

Ένας καλός ψήστης έχει μυστικά; Φυσικά! Κι επειδή εμείς εδώ τα γνωρίζουμε, σκεφτήκαμε να τα μοιραστούμε μαζί σου. Αν είσαι πρωτάρης στο BBQ, λοιπόν,  πάρε χαρτί και μολύβι και άρχισε να σημειώνεις… Σημείωσε, όμως, ακόμα κι αν ψήνεις συχνά για να συμπληρώσεις όσα ήδη γνωρίζεις!

1. Υγραέριο ή κάρβουνο;

Οι απόψεις διίστανται μια και στο «παιχνίδι» μπαίνει η γεύση, η ευκολία και –φυσικά– το κόστος. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως το υγραέριο όντως προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία, μιας και είναι πιο «καθαρό» –τόσο για την ψησταριά και το σπίτι, όσο και για το περιβάλλον. 

2. «Πόνταρε» στη ζέστη

Ξεκίνησε το… ζέσταμα τουλάχιστον 15-20 λεπτά πριν από την ώρα που θέλεις να ξεκινήσεις να ψήνεις. Μια καλή φωτιά, «θωρακίζει» το φαγητό σου, το βοηθάει να συγκρατήσει την υγρασία του και το αποτρέπει από το να κολλήσει στη σχάρα.

3. Διάλεξε τα (σωστά) κάρβουνα

Αν τελικά αποφασίσεις να ψήσεις με κάρβουνα, τότε, θα πρέπει να επιλέξεις τα «σωστά». Ποια είναι αυτά; Μα, φυσικά εκείνα τα οποία στη συσκευασία τους αναγράφουν πως είναι 100% φυσικό προϊόν, είναι άοσμα, δεν φλογίζουν και δεν καπνίζουν. Μπορεί η τιμή τους να είναι λίγο πιο ακριβή, αλλά –πίστεψέ με– αξίζει τον κόπο.

4. Λάδωσε την ψησταριά σου

Αυτό, είναι ένα βήμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχάσεις. Εννοείται ότι πριν από το λάδωμα, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα καλό καθάρισμα το οποίο θα απομακρύνει τυχόν σκόνες και υπολείμματα από την τελευταία φορά που χρησιμοποίησες την ψησταριά σου.

5. Πες «ναι» στο μαρινάρισμα

Το μαρινάρισμα προσφέρει πολλά περισσότερα στο φαγητό σου απ’ όσα νομίζεις. Εκτός από το να του χαρίζει επιπλέον γεύση, συμβάλει ταυτόχρονα και στην αναστολή του σχηματισμού ετεροκυκλικών αμίνων – των βλαβερών χημικών ενώσεων, δηλαδή, που δημιουργούνται όταν η κρεατίνη (η οποία βρίσκεται ως επί το πλείστον στον μυϊκό ιστό του κρέατος) εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

6. Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα

Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες επιφάνειες κοπής για το ωμό και το μαγειρεμένο κρέας. Επίσης, όσο μαρινάρεις το κρέας σου, φρόντισε να βρίσκεται στο ψυγείο, ενώ, κατά τη διάρκεια του ψησίματος ποτέ μη «βρέχεις» το κρέας σου με το μείγμα στο οποίο το έχεις μαρινάρει όσο ήταν ωμό. Φτιάξε πάντα καινούριο, διαφορετικά, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το ίδιο, φρόντισε πρώτα να το βράσεις.    

7. Επέτρεψε στο κρέας να… ξεκουραστεί

Αφού ολοκληρώσεις το ψήσιμο, άφησε τα κρέατά σου να «ξεκουραστούν» σε μία καθαρή πιατέλα. 10΄ είναι αρκετά για να μπορέσουν οι χυμοί να αναδιανεμηθούν ομοιόμορφα στο κρέας σου.


Πηγή: akispetretzikis.com

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική